Ben oyuncunun suratıyla kaplı, vesikalık fotoğraf gibi bir sahne izlemek istemiyorum ey yerli dizi yönetmeni!


Dizi çeken yönetmenler size sesleniyorum: ben oyuncuların burun kıllarını yada gözündeki kılcal damarlarını görmek istemiyorum.
Biraz uzaktan çeksenize be!!!
Televizyonda izlemeye değer çok az şey olduğundan, zaten çok az şey izliyorum. Geniş aile de onlardan birisi. Fakat ben bu diziyi izlerken resmen sabrım deneniyormuş gibi hissediyorum. Çünkü programda 20 dakika dizi+10 dakika reklam döngüsü var yaklaşık 2 buçuk saat boyunca.
Arkadaş, ya şu reklam süresini kısaltın yada dizinin uzunluğunu. Film izler gibi dizi izliyoruz, üstelik sinemada 1 olan ara sayısı 4 olarak. Gerçekten sıkılıyorum.

Bir de dizilerdeki çekimlerin aşırı derecede yakın plan olma modası var son birkaç yıldır hemen her dizide. Hem göz yoruyor, hem de itici oluyor. Tamam, jest ve mimik kullanımının çok az olduğu drama dizilerini anlıyorum bi derece de, geniş aile gibi oyuncu kadrosunun genellikle tiyatrocu olduğu ve oyuncuların komediye uygun büyük jest ve mimiklerle oynadığı bir dizide, bu yakın plan çekimler çok göz yoruyor! Burdan yönetmenlerine sesleniyorum, azıcık uzaktan çekin şunu be yav.
Demişim 26.01.2010'da. O zamandan bu yana senaristler mi değişti ne oldu bilmiyorum ama geniş aile'nin mizahi yönü çok düştü. Eskiden reklamında bile koparırdı, şimdi reklamında bile ayhhh dedirten, ortalama altı espriler dönüyor. Eskiden zekai'nin okuldaki bölümleri istisnasız çok komik olurdu, şimdi o bile o kadar güldürmüyor. Sadece kütük'ün biraz iyi anlamda önce çıktığını görüyorum.

Sonuç olarak güle güle Geniş Aile ve dizileri biraz uzaktan çekin ey yönetmenler!

2 yorum:

  1. ben hiç izlemedim o diziyi. güzel mi ? gerçi dram değil, buna da şükür :D

    YanıtlaSil
  2. İlk sezon bölümleri çok eğlenceliydi, tavsiye ederim. Ama yazıda da dediğim gibi bu sezon bölümlerini beğenmiyorum.

    YanıtlaSil