Bilenler bilir; Clarissa vardı...

Bu gece nasıl bir nostaljik mutluluk yaşadım bilemezsiniz. Her şey şu uzuuun internet sörflerim sayesinde oldu. Genelde zaman kaybı diye kendime kızıyorum ama aslında seviyorum ve vazgeçemiyorum; hem faydalı da bi yerde. Neyse nerden geldim nasıl geldim şöyle ki; tumblr'da aşağı doğru inip resimlere bakarken şu resmi gördüm. =>
Bu resim büyük ihtimalle, Sabrina diye bir dizi vardı, ondan bir sahne. Çünkü orda konuşan siyah bir kedi vardı hatırlarsanız. Zaten hatırlamıyorsanız bu yazı size pek heyecan vermeyecektir...

Sonra aklıma Sabrina ve orda oynayan kıza küçükken hayran olduğum, daha sonra da onun Trt'de yayınlanan Clarissa diye bir gençlik dizisi olduğu geldi.
Ben o diziyi ve ordaki Clarissa karakterini çok severdim. Biraz da kendimden şeyler bulurdum, mesela erkek kardeşi Ferguson'la sürekli atışırlardı... Ben de keşke kardeşimle o kadar yaratıcı atışmalar yapabilsem diye özenirdim. Ferguson da kızıl saçları ve gıcıklıklarıyla sevimli bir karakterdi.

Dizinin tarzı da çok farklıydı ve çok hoşuma gidiyordu. Mesela bir anda sahneyi durdurup orda Clarissa kendi düşüncelerini söylüyordu filan. Sonra bir olayla ilgili bilgisayarında bi oyun mu yapıyordu ne, onları çok hatırlamıyorum ama acayip özenirdim bilgisayara ya, tabi bizde yok o zamanlar bilgisayar filan. Ne güzel, keşke bende de olsa derdim...

 Bide bunun odasına merdiven dayayıp pencereden giren Sam diye bir arkadaşı vardı, sevgili değillerdi ama sanırım boş da değillerdi birbirlerine karşı. :)

O çok hoşuma giderdi mesela. Ben erkeklerle görüşmesi hoş karşılanmayan bir ortamda büyüdüğüm için Sam'in onun odasına merdivene tırmanarak pencereden girmesi çok eğlenceli ve fantastik gelirdi bana.

Yani ben bu diziyi çok sever, ordaki ağzını yüzünü çok oynatarak konuşan dik burunlu (biraz himym'deki Lily tarzı) kıza, sarı saçlarına, güzel kıyafetlerine çok özenirdim. Gerçek adını da öğrenmiştim; Melissa Joan Hart. Bu ismi hiç unutmuyorum; çünkü Sabrina'daki kızla aynı mı yea diye düşündüğüm için özellikle bakmıştım kızın ismine.

Bir de şu sayfaya ulaştım. http://sharetv.org/shows/clarissa_explains_it_all
İçimden de diyorum ya Sam ne tatlı çocuktu. Ama sayfayı aşağı kaydırınca ne göreyim, Sam öyle çok da bi yakışıklı değil. Demekki bana, tırmanıp odasına gelmesi o kadar çekici gelmiş ki çocuğu da beğenmişim. :) Kendini de ismini de benzettiğim bir arkadaşım vardı; onu da Sam'le özdeşleştirirdim. Benim yaş 13-14 civarı bu arada. Onu söyleyim de!                                         Sam=>>>

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=9884587
Bu entry de duygularıma tercüman oluyor. Bir de ben Sam'i seslendiren çocuğu biliyorum sanırım. Valla be. Olm çocuk-ergen dizilerini filmlerini bana sorcan. :)

Neyse işte gece gece nostaljik bir mutluluk yaşadım. Diyeceğim o ki ne güzel diziydin sen Clarissa. İndirip izleyeceğim gene. :)

13 yorum:

  1. tam bir nostalji olmuş. ama ben en çok tombik bulutlar üzerinde uçan heidi'yi anımsadım tekrar. isimden dolayı:)

    YanıtlaSil
  2. Heidi,

    küçüklüğümde içimdeki naturalisti besleyen heidi unutulmaz. :)

    Bu arada bu diziyi izlemiş olan çok az insan var bence ve onların diğerlerinde olmayan farklı bir özellikleri var. ;)

    YanıtlaSil
  3. Sabrinayı görünce direk atladım yazıya ama anlattığın dizi clarıssaymış olsun :) Diziyi tekrar indirip izleyeceğim demişsin acaba bulduğun bir yer varsa burada linkini paylaşır mısın :)

    YanıtlaSil
  4. Yan tarafta Beatles gördüm sankii :))
    Burayı çok sevdim nostalji,müzik :)) tam benlik..

    Bu arada
    Miminiz var bende..Belki ilginizi çeker..

    http://ofelyakupakizi.blogspot.com/2012/03/cok-uzun-zamandr-mim-cevaplayamadm.html

    YanıtlaSil
  5. torrentz.com'dan buldum. clarissa explain it all yazınca çıkıyor. altyazısı yok ama dili ağır değil anlaşılıyor, zaten 20 dk.lık bölümler. :)

    YanıtlaSil
  6. @ofelya

    Hoşgeldiniz efen'im. Mim'e bakıyorum şimdi, ay çok heycanlandım ilk mim'im. :p

    YanıtlaSil
  7. 11 Şubat 2012'de mimlemiştim seni :(

    YanıtlaSil
  8. sabrina ve akıllı kedisi , bilinmez mi:) demek aynı kuşaktanız...

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. @Zihnin arka sokakları: kusura bakma hem mimini görmemiştim hem de blogtan biraz uzak kaldım bir süredir. Senin başlıkta yazdım...

    @Buket: Evet, sanırım öyle. :) Bu arada blogumu nerden buldunuz acaba? (yani nerden bulunuyor blogum, onu merak ediyorum da:)

    YanıtlaSil
  11. Sabrina dizisini bende izliyordum, çok büyük hayranıydım, o yaşlarda sanırım hepimiz izlemişiz bu güzel dizileri :) hatta ben fazla abartmıştım sanırım çünkü bende 16 yaşıma girince sihirli güçleri olan bir cadı olacağımı düşünüyordum, şimdi gülüyorum buna tabi :) banada yazı nostalji oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabrina, Harry Potter... Bunları izleyip, okuyup da içinde "o umudu" taşımayan yoktur herhalde. :)

      Sil